Lekar

Lekar efter kräftorna

Att hålla i en kräftskiva kan lätt förknippas med en massa anvarstagande för att alla gäster ska ha en så rolig tid som möjligt. Vissa ”arrangörer” nöjer sig med att fixa dukningen och allt runt maten. Andra vill ordna en eller ett par skojiga lekar. De kan utföras före eller efter middagen vilket ni nu än önskar. Varför inte en lek innan och en efter.

Du kan ta dig friheten att dela in gästerna i lag. Har du en känsla av vilka som inte känner varandra speciellt bra men som säkerligen skulle trivas i varandras sällskap är det bra att sätta de i samma lag. Du som festvärd har en viktig uppgift för att festen ska bli vad ni hoppas på, att se till att alla har det roligt och mår så bra som möjligt.

Klassiska aktiviteter

dansande kräftaNär du ska anordna lekar till kräftskivan är det värt att tänka på alla ska kunna delta. Du ska alltså inte göra för svårt aktiviteter så att någon inbjuden kommer känna sig helt utanför. Är det någon kraftig överviktig med på kräftkalaset så är det inte så smart att ha leken där deltagarna ska böja sig för att komma under ett rep. I vilket fall inte som obligatorisk uppgift.

Tipspromenad

Bland det mest klassiska du kan göra är att skriva ihop en tipspromenad. En höjdare är att fråga var och en av gästerna en specifik fråga som sen blir en fråga på tipspromenaden. Den här aktiviteten ska inte vinnas av den med störst samhällskunskap utan det ska ses som en rolig lek. Många av frågorna ska vara rena gissningar vilket hjälper till så att Michelle på 11 år kan slå advokaten Erika på 34 år.

Vill du inte lägga ner tiden på att skriva frågorna själv finns det gott om färdigskrivna tipspromenader du kan ”låna”. Klicka här för några tips.

Kubb

Kubb är förmodligen det spel som spelas allra mest på festligheter utomhus som kräftskivor många gånger är. Äger du inget kubb så gör näst intill garanterad någon du känner det. Enkelt spel för alla som dessutom går skapligt fort att spela ett parti av. Perfekt tidsfördriv medans ni pratar, dricker och umgås.

Kasta kort

En minst sagt enkel lek som gör sig bäst som en gren av flera. Ta en kortlek där alla får ett varsitt kort. Sen gäller det helt enkelt att kasta kortet så långt som möjligt.

Mer lekar kommer inom kort. Har du något lek på lager som du vill dela med dig av? Skicka gärna in ditt förslag till mig så lägger jag upp leken här.

Gå till startsidan kräftskiva.nu >